пʼятниця, 03 лютого 2017 05:45

Темношкіра жінка народила двох білих малюків

Автор: ФОТО З САЙТА www.dailymail.co.uk
  Фінансовий аналітик Кетрін Говарт з чоловіком Річардом ще планують дітей. Генетики вважають, ті також будуть білими
Фінансовий аналітик Кетрін Говарт з чоловіком Річардом ще планують дітей. Генетики вважають, ті також будуть білими

Британка Кетрін Говарт стала першою темношкірою жінкою у світі, яка народила двох білих дітей.

35-річна ­Кетрін має нігерійське походження. Заміжня за чоловіком зі світлою шкірою Річардом, 37 років. Їхні діти народилися зі світлою шкірою та блакитними очима. Вірогідність такого — один випадок на мільйон.

— Коли народився Йохан, ми подумали, нам віддали чужого малюка. Але пізніше генетик пояснив, у чому справа. Софія стала ще більшим шоком. Фахівець каже, в нашій родині хтось мав бути білий. Але мої батьки родом із Нігерії. І ніхто такого не пригадує, — розповідає фінансовий аналітик Кетрін.

Лікарі здивовані не менше.

— Можете собі уявити. Шанс того, що в цієї пари народяться білі діти, був один до мільйона. Ймовірно, хтось із далеких пращурів жінки був білий, і цей рецесивний ген раптово проявився лише зараз, — говорить генетик Коллін Лінч.

Якщо в подружжя ще матиме дітей, вони теж можуть бути білошкірі, припускає його колега з університету Едінбурга Йєн Джексон. Тепер шанси набагато вищі.

— Люди часто плутаються, коли зустрічають мене з дітьми вперше, — продовжує Кетрін. — Думають, я їхня няня. Їм важко зрозуміти, як я могла народити двох білих дітей. Але коли придивляються, бачать, що син і донька успадкували деякі риси й від мене. У них таке саме волосся, широкі носи.

— Неважливо, якого кольору шкіра дітей. Ми раді мати таких чудових сина й доньку, — говорить Річард.

Відмінності в зовнішності Кетрін, Йохана та Софії привернули увагу модельних агентств. Нестандартну родину часто знімають у рекламних і дитячих фотосесіях.

Зараз ви читаєте новину «Темношкіра жінка народила двох білих малюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі