пʼятниця, 04 лютого 2011 00:15

Швейцарець установив рекорд із другої спроби

Автор: фото: Reuters/Arnd Wiegmann
  45-річний Фредді Нок йде по фунікулерному тросу на висоті понад 3000 метрів до гори Корвач у швейцарських Альпах
45-річний Фредді Нок йде по фунікулерному тросу на висоті понад 3000 метрів до гори Корвач у швейцарських Альпах

У суботу швейцарський канатоходець 45-річний Фредді Нок установив рекорд — пройшов 1,6 км фунікулерним тросом на висоті 3303 м над рівнем моря. Доти так високо без страховки не піднімався ніхто. Поки що Книга рекордів Гіннеса не підтвердила цього досягнення офіційно.

— Діти страшенно хвилювалися. Пояснив, що мають довіряти мені, — говорить Нок.

Акробат, який пройшовся натягнутим тросом неподалік швейцарського гірськолижного курорту Санкт-Моріц, установив рекорд із другої спроби. Уперше вирушив уранці, але через сильний вітер мусив повернутися. По обіді погода змінилася, і Нок пішов іще раз. Для балансування тримав довгу металеву палицю.

Два роки тому Фредді без страховки піднявся на найвищу гору в Німеччині Цуґшпітце висотою 2968 м. Як приз отримав понад $19 тис. Витратив їх на благодійність.

Альфредо Нок народився у родині циркових артистів. Тренується з 4 років. Зараз працює у цирку акробатом. Має чотирьох дітей від попереднього шлюбу. Говорить, старша дочка точно стане акробаткою і продовжить сімейну справу. Запевняє, що своєї думки дітям не нав'язує:

— Ніколи ні до чого не змушую їх. Найкраще вдається те, що робиш із задоволенням.

Восени канатоходець заручився із 34-річною Ксиментою, з якою зустрічався п'ять років. Одружитися планують на мотузці.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарець установив рекорд із другої спроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі