вівторок, 11 жовтня 2011 00:45

Стіва Джобса поховали як буддиста

Автор: фото: REUTERS/BECK DIEFENBACH
  Стів Джобс незадовго до своєї смерті розробив план випуску кількох ноу-хау компанії ”Еппл”.
Стів Джобс незадовго до своєї смерті розробив план випуску кількох ноу-хау компанії ”Еппл”.

У п'ятницю поховали засновника і колишнього генерального директора компанії "Еппл" — Стіва Джобса. Похорон був таємний, про місце не повідомляли. Винахідник комп'ютерів "Макінтош", а також айпода, айфона і айпеда помер у середу на 57-му році життя від раку підшлункової залози.

Американська газета "Волл-стріт джорнал" пише, Джобса ховали за буддійським обрядом, бо покійний сповідував цю релігію понад 40 років. На церемонії були присутні тільки найближчі. Усе зберегли в таємниці ще й тому, що місцеві баптисти планували пікетувати похорон. Заявили, що померлий учив людей гріха.

Останні дні Джобса минули вдома у місті Пало-Альто, де були тільки дружина 47-річна Лорін, із якою Стів прожив 20 років, і троє дітей. Рідні не відповідають на запитання журналістів. Просять не турбувати їх у горі.

Кілька місяців перед смертю підприємець майже не зустрічався з друзями. Не відповідав на їхні дзвінки. Попросив дружину, щоб в агонії йому не давали знеболювального, бо це суперечить буддизму. Кажуть, до останніх днів приймав ліки і сподівався одужати. Перед смертю Джобс розробив план із випуску кількох нових продуктів "Еппл".

Джобс мав трьох доньок, одна з яких позашлюбна, і сина. Самого Стіва виховували названі батьки після того, як від нього відмовилися біологічні. Справжній батько, виходець зі Сирії 80-річний Абдулфаттах Джандали так і не зустрівся із сином, хоча хотів. Говорить, торік надіслав Стівові два короткі електронні листи: "З днем народження" і "Сподіваюся, ти скоро одужаєш". Каже, той відповів: "Дякую".

Як підрахував журнал "Форбс", 2009-го статки Стіва Джобса перевищували $5 млрд. Коли очолював "Еппл", щомісяця отримував $1 зарплати. Зараз компанією керує 50-річний Тімоті Кук.

Зараз ви читаєте новину «Стіва Джобса поховали як буддиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі