вівторок, 14 жовтня 2008 18:10

Станцію прикрасять скульптурами бомжів і п"яниць

Із наступного літа пасажирів на лондонському залізничному вокзалі Святого Панкраса зустрічатимуть гіпсові фігури бомжів, наркоманів і хуліганів. Скульптурні композиції, за задумом автора, 41-річного Пола Дея, відображатимуть епізоди із повсякденного життя британців. Проект коштував мерії Лондона близько мільйона фунтів (8,5 млн грн).

— На станцію Святого Панкраса прибуває багато туристів з інших країн. Нехай вони знають, до чого їм бути готовими. Це й є життя, а не те, що пишуть у буклетах для іноземців, — каже Дей.

Серед скульптур є чоловік, який показує контролеру середній палець, запухлий п"яниця, парочка, яка відверто обіймається на платформі. На місце водія в гіпсовий потяг Дей посадив скелет у кашкеті.

Урядовець Ендрю Росінделл вважає проект оригінальним, але надто радикальним.

— Дей виставляє на показ усі внутрішні проблеми Великої Британії: п"янство, злочинність, неповага до оточуючих. Однак він перегнув палицю: скелет у кабінці водія потягу нагадає населенню про загиблих під час пожежі на станції Кінґ Кросс 1987 року, — каже урядовець.

Зараз ви читаєте новину «Станцію прикрасять скульптурами бомжів і п"яниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі