вівторок, 16 січня 2018 06:50

Спецслужби влаштували побачення короля Йорданії

Автор: www.meduza.io
  Американська акторка Сьюзан Кебот після роману з королем Йорданії народила позашлюбного сина
Американська акторка Сьюзан Кебот після роману з королем Йорданії народила позашлюбного сина

Голлівудська акторка 32-річна Сьюзан ­Кебот стала коханкою короля Йорданії 23-річного Гусейна бен Талала під час його візиту до Америки 1959 року. На цьому наполягала американська розвідка. 1964-го народила сина — начебто від нього. До смерті Кебот отримувала $1,5 тис. щомісяця від невідомого.

Такі дані оприлюднило американське Центральне розвідувальне управління. В документах не називають імена глави іноземної держави і його коханки. Журналісти визначили їх за датами і збігом фактів. Про роман короля Йорданії Гусейна й акторки з родини російських євреїв Сьюзан Кебот (справжнє ім'я — Гаррієт Шапіро) було відомо тогочасній пресі.

Король Гусейн перебував у США з 17 березня по 17 квітня 1959 року. Шукав "жіночого товариства". Колишній співробітник Федерального бюро розслідувань приватний детектив Роберт Мех'ю через знайомих знайшов Кебот. Вона потрапила до Голлівуду 1940-го, але популярності не здобула. Знімалася в другорядних фільмах про ковбоїв і фантастиці.

Від пропозиції переспати з королем Гаррієт спочатку відмовилася. Після знайомства з ним на вечірці — погодилася. Сказала, що Гусейн чарівний. Пізніше зізналася спецслужбам — закохалася в нього. Королю також сподобалася акторка. Брав її з собою в ділові поїздки. Для побачень ЦРУ орендувало будинок на пляжі на Лонг-біч поблизу Лос-Анджелеса. Преса пліткувала — через роман із єврейкою в короля можуть бути проблеми на батьківщині (у 1950-х між новоствореним Ізраїлем і мусульманською Йорданією тривав збройний конфлікт за територію. — ГПУ).

Немає достовірних підтверджень, скільки тривали відносини між Гусейном і Кебот після повернення короля додому. Він був одружений чотири рази, мав 12 дітей.

Через п'ять років після зустрічі з Гусейном Кебот народиа сина Тімоті. Про його батька нічого не відомо. Через чотири роки жінка вийшла заміж за Майкла Романа. Дала синові його прізвище. 1983-го пара розлучилася.

1986-го тіло Кебот знайшли в її будинку в Лос-Анджелесі. Померла від ударів гантеллю по голові. 22-річний Тімоті розповів слідчим, що до будинку увірвався невідомий у масці ніндзі, ­оглушив його. На суді зізнався — мати напала на нього зі скальпелем і гантеллю. Пізніше знайшов її мертвою. Як убив — не пам'ятав. Слідство з'ясувало, що Кебот страждала на психічні розлади, приймала ліки. Тімоті мав карликовість, 15 років пив експериментальні препарати. Його визнали винним у ненавмисному вбивстві. Засудили до трьох років умовного ув'язнення і $1000 штрафу.

Адвокат Лео Сміт за документами родини з'ясував, що Кебот отримувала по $1,5 тис. щомісяця. Надсилали їх із Аммана, столиці Йорданії. Схоже на гроші на утримання дитини, вважав Сміт.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби влаштували побачення короля Йорданії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі