неділя, 01 квітня 2007 17:11

Скульптура із зуба коштує 100 фунтів стерлінгів

  Олівер Хілл тримає у руках фігурку янголятка зі свого корінного зуба, яку зробила британська скульпторка Корделія Сембрович із міста Брістоль
Олівер Хілл тримає у руках фігурку янголятка зі свого корінного зуба, яку зробила британська скульпторка Корделія Сембрович із міста Брістоль

23-річна британська скульпторка Корделія Сембрович із міста Брістоль вирізьблює статуетки з дитячих зубів. Ідея використати зуби як матеріал для скульптур прийшла тоді, коли жінці видалили зуб мудрості і вона не захотіла його викидати. З нього Корделія й зробила свій перший витвір.

Тепер вона не має відбою від замовлень батьків. Вони приносять молочні та корінні зуби своїх дітей.

— Я не сподівалася, що моя ідея стане настільки популярною, — розповідає Сембрович. — На одну скульптуру я витрачаю близько семи годин. За роботу беру 100 фунтів (992 гривні. — "ГПУ").

Вирізає Корделія переважно фігурки казкових фей. Користується спеціальними маленькими різцями та свердлами. Каже, найскладніше те, що зуб доводиться постійно тримати в руці. Через малі розміри його важко десь закріпити.

7-річний Олівер Хілл — один із клієнтів Корделії. Мати хлопця звернулася до Сембрович, коли син захотів зберегти на пам"ять вирваний корінний зуб.

— Від думки про те, що з людським зубом таке робитимуть, спочатку з"являється неприємне відчуття, — розповідає Хілл. — Аж поки не бачиш готові фігурки — вони просто прекрасні, наче маленькі янголи.

Зараз ви читаєте новину «Скульптура із зуба коштує 100 фунтів стерлінгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі