понеділок, 09 липня 2007 17:47

Саркозі відмовився помилувати в"язнів

Щороку 14 липня, в день взяття Бастилії, французькі лідери проводили масове помилування ув"язнених. Цього року новий президент Ніколя Саркозі, 52 роки, не підписав указу про амністію. Він відмовився помилувати 3 тис. в"язнів.

Амністію раніше застосовували, щоб вирішити проблему переповнених в"язниць. Вони розраховані на 50 тис. чоловік, а нині за ґратами перебуває 61 тис. осіб. Новий глава держави вирішив, що помилування не має з цим нічого спільного.

— Відколи це право помилування застосовується як засіб управління в"язницями? — запитує Саркозі, пояснюючи своє рішення.

Відтепер президент використовуватиме право милувати засуджених лише в особливих випадках. Коли людина, на його думку, справді цього заслуговує.

Адміністрації в"язниць украй незадоволені таким кроком Саркозі. Ув"язнені сподіваються на скорочення терміну. А надія швидше вийти з-за ґрат психологічно допомагає багатьом.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі відмовився помилувати в"язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі