середа, 28 листопада 2007 17:40

Самбат Вон дружить із пітоном завдовжки 4,8 метра

  7-річний Самбат не може заснути, якщо поряд немає його улюбленої змії
7-річний Самбат не може заснути, якщо поряд немає його улюбленої змії

7-річний Самбат Вон із селища Сіт Тбоу, що за 50 км від столиці Камбоджі Пномпеня, приручив самку бірманського пітона завдовжки 4,8 м. Хлопчик настільки подружився з твариною, що не може заснути, коли її немає поряд.

Жителі Сіт Тбоу називають змію Камреун, що в перекладі зі кхмерської мови означає "щасливиця". Вона з"явилася в селищі 2000 року, коли Самбат був ще немовлям.

Батько хлопчика тричі відносив пітона назад до лісу, але той завжди повертався. Згодом усі звикли до Камреун і погодилися, щоб вона жила поряд із будинком. Вважають, що змія приносить їм удачу.

Зазвичай люди уникають бірманських пітонів, бо вони можуть бути смертельно небезпечними. Ці змії сягають до 8 м завдовжки й важать до 180 кг. Вони можуть задушити людину, обернувшись навколо тіла.

Пітони теж тримаються подалі від людських поселень. Однак у цьому разі змія навпаки шукає контакту з родиною Вон. Самбат говорить, що любить Камреун як сестру.

Зараз ви читаєте новину «Самбат Вон дружить із пітоном завдовжки 4,8 метра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі