понеділок, 31 березня 2008 17:03

Росіянка поїхала народжувати п"ятьох близнюків за кордон (ФОТО)

Автор: фото: ІТАР-ТАРС
  Варвара та Дмитро Артамкіни з дітьми в московському аеропорту ”Домодєдово”
Варвара та Дмитро Артамкіни з дітьми в московському аеропорту ”Домодєдово”

Росіянка Варвара Артамкіна, 29 років, народила п"ятьох близнючок у Великій Британії. У Росії лікарі погоджувалися приймати пологи лише за умови часткового аборту. Казали, що Артамкіна не зможе виносити усіх дітей.

Варвара народила дівчат у Лондоні торік у листопаді. До оксфордських лікарів подружжя звернулося за допомогою мецената, який не називає свого імені. Медики лондонської клініки говорять, що пологи та реабілітаційний курс Артамкіної обійшовся спонсорові у сотні тисяч фунтів стерлінгів.

Пологами керував спеціаліст із родових патологій професор Ендрю Вілкінсон.

— Нашою основною задачею було максимально подовжити термін вагітності, — розповідає Вілкінсон. — Жінці важко виносити п"ятьох дітей. Але Варвара протрималася завдяки міцному здоров"ю.

Жінці зробили кесарів розтин, і діти народилися на 14 тижнів раніше. Кожна з дівчат важила менш ніж кілограм. Чотири місяці Єлизавета, Тетяна, Надія, Олександра та Варвара провели в інкубаторі. Артамкіни повернулися до Москви минулого тижня.

Варвара та її чоловік 28-річний Дмитро мешкають в однокімнатній квартирі. Працюють вчителями — вона викладає музику, Дмитро — математику. Кілька років тому Артамкіна народила сина, але за місяць хлопчик помер.

— Ми б ніколи не наважилися на аборт, — говорить Дмитро. — Наші родини дуже релігійні. Батько Варвари — священик, а церква навчає, що аборт — це великий гріх.

Цього тижня молоде подружжя повернулося до Росії. Столичні чиновники подарували їм 4-кімнатну квартиру в центрі міста. Деякий час вони житимуть у родичів, бо в новому помешканні робитимуть ремонт.

Торік в Росії зафіксували п"ять випадків народження чотирьох близнюків. П"ятеро близнюків народилися вперше за 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Росіянка поїхала народжувати п"ятьох близнюків за кордон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі