середа, 06 серпня 2008 18:16

Радник Берлусконі зіпсував картину

Радники італійського прем"єр-міністра Сильвіо Берлусконі, 71 рік, зіпсували картину "Час відкриває істину" XVIII ст. Твір висів у палаці Чігі, римській резиденції Берлусконі. Хтось із радників вирішив, що оголені жіночі груди на картині можуть зашкодити репутації голови уряду. Тому їх замалювали.

20-метрове полотно Джованні Баптиста Тьєполо висить над прем"єрським столом у конференц-залі палацу. Коли Берлусконі сідав на своє місце, жіночі груди виднілися за його плечем. Зображення прем"єра на тлі картини неодноразово з"являлося в медіа. Нещодавно радники Берлусконі наказали домалювати жінці туніку.

— Картиною були незадоволені жінки, які працюють у палаці, — пояснює речник Берлусконі Паоло Бонаюті. — Вони й попросили трохи ретушувати її.

Мистецтвознавці називають вчинок радників варварством.

— Маю надію, що ця ідея належала не Берлусконі, — каже італійський мистецтвознавець Вітторіо Сґарбі.

Жартують, що груди вирішили прикрити, аби не компрометувати жінок в уряді Берлусконі. Зокрема, 32-річну міністра рівних можливостей Мару Карфанью. Кілька років тому жінка працювала моделлю й знімалася оголеною для чоловічих журналів. Торік прем"єр публічно заявив, що побрався б із нею, якби не був одружений. За кілька днів він вибачився за це перед дружиною Веронікою.

Зараз ви читаєте новину «Радник Берлусконі зіпсував картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі