понеділок, 22 червня 2009 18:16

П"ять клонів народилося від героїчного собаки

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Джеймс Сімінгтон і п’ятеро цуценят — генетичні копії вівчарки Трекра, що помер два місяці тому. Найстаршому Трасту (ліворуч) — півроку
Джеймс Сімінгтон і п’ятеро цуценят — генетичні копії вівчарки Трекра, що помер два місяці тому. Найстаршому Трасту (ліворуч) — півроку

Американська компанія "БіоАрт" клонувала 16-річну німецьку вівчарку Трекра, який помер два місяці тому. Пес рятував з-під завалів жертви терактів у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року.

Клонувати собаку вирішив господар.

Півроку тому в конкурсі "БіоАрт" за право безплатно отримати клон улюбленця змагалися кілька сотень людей. Переміг офіцер канадської поліції Джеймс Сімінгтон.

— Я написав листа, розповів історію Трекра, — каже власник Трекра. — Цей cобака був особливим і для мене, і для всієї американської історії.

Після терористичної атаки на Всесвітній торговельний центр у Нью-Йорку, Трекр упродовж кількох діб допомагав витягати людей з-під завалів. Він відшукав серед уламків останню живу людину.

ДНК Трекра сполучили з генами іншої собаки. Запліднені яйцеклітини вживили кільком тваринам — на випадок, якщо ембріон не приживеться. Першим народилося цуценя на ім"я Траст. Зараз йому півроку.

— Я не повірив власним очам, коли побачив його, — говорить полісмен. — Траст — точна копія Трекра. У нього така сама шерсть, хода. Він дуже уважний і кмітливий.

За кілька тижнів народилися й інші генетичні копії Трекра. Усіх п"ятьох цуценят віддали Сімінгтону.

— Я щасливий, — каже Джеймс. — Усіх собак тренуватиму на рятувальників. Вони стануть такими ж професіоналами, як Трекр.

Клонування однієї тварини коштує від $50 тис. З минулого року таку послугу пропонує також південнокорейська компанія "РНЛ Біо". А перший клонований пес з"явився на світ 2005-го. Це був афганський гончак Снуппі.

Зараз ви читаєте новину «П"ять клонів народилося від героїчного собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі