понеділок, 02 квітня 2007 15:12

Путіна хочуть залишити на посаді ще на три роки

30 березня верхня палата російського парламенту обирала спікера. Ним уже втретє став 54-річний Сергій Миронов. Голосування пройшло спокійно. Тим паче, що Миронов був єдиним кандидатом. За нього проголосували 156 депутатів. Необхідно було 89.

Одразу по закінченні процедури у своєму виступі новообраний спікер запропонував внести зміни до конституції та продовжити президентські повноваження. Мовляв, глава держави має бути при владі щонайменше п"ять років, а ще ліпше — сім. І найкраще, якщо посаду обійматиме Володимир Путін, 54 роки.

— Остаточне рішення, звичайно, за самим Володимиром Володимировичем. Однак я сподіваюся, що він прислухається до депутатів, які просять його залишитися, — сказав Миронов.

Водночас сам Путін уже неодноразово заявляв, що на третій строк не балотуватиметься. Вибори глави держави в Росії відбудуться в березні 2008 року. Уже півтора року нинішній президент обіцяє назвати кандидата, якого він підтримає.

Серед можливих називають 42-річного заступника голови уряду Дмитра Медведєва, 54-річного першого віце-прем"єра Сергія Іванова, 56-річного голову пропрезидентської партії "Єдина Росія" Бориса Гризлова та самого Сергія Миронова.

Зараз ви читаєте новину «Путіна хочуть залишити на посаді ще на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі