середа, 16 квітня 2008 17:50

Путін стане прем"єром 8 травня

  Щоб обрати Путіна главою ”Єдиної Росії”, в партії змінили статут
Щоб обрати Путіна главою ”Єдиної Росії”, в партії змінили статут

Президента Росії Володимира Путіна, 55 років, обрали у вівторок головою партії "Єдина Росія".

Голова фракції "Єдиної Росії" в Державній думі спікер Борис Гризлов на з"їзді партії запропонував Путіну та новообраному президенту Медведєву, 42 роки, вступити до неї. Проте обоє відмовилися від пропозиції. Пояснили, що президент не може бути партійним. Тоді "єдинороси" ухвалили новий статут. Згідно з ним посаду голови може обіймати безпартійний.

Під час відкритого голосування делегати одностайно підтримали кандидатуру Володимира Путіна. Він очолюватиме партію протягом чотирьох років. Керівником "Єдиної Росії" Путін стане 7 травня — одразу після того, як зніме з себе президентські повноваження.

У виступі на з"їзді він підтвердив готовність очолити уряд. Найімовірніше, це станеться 8 травня, після інавгурації на пост глави держави Дмитра Медведєва. Останній заявив, що висуне кандидатуру нинішнього президента на посаду прем"єр-міністра.

— В "Єдиної Росії" 315 голосів у Держдумі та більшість у законодавчих зібраннях майже по всій федерації. Це призведе до формування консолідованої і дійсно могутньої політичної сили. Такої сили, якої в нас ніколи не було, — сказав Медведєв.

Президентські вибори в Росії відбулися 1 березня цього року. За Дмитра Медведєва проголосували 70,2% виборців — 52 млн росіян. Це майже на 2 млн більше, ніж чотири роки тому за Володимира Путіна. Окрім Медведєва, за посаду президента РФ змагалися Геннадій Зюганов, Володимир Жириновський та Андрій Богданов.

Зараз ви читаєте новину «Путін стане прем"єром 8 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі