вівторок, 01 липня 2008 17:36

Президент Еквадору звільняє з тюрем наркоторговців

Автор: фото: Reuters/Guillermo Granja
  24-річна Леандра Альсівар із сином, 2 роки, у тюремній камері в місті Кіто. Її засудили за контрабанду кокаїну. За рішенням президента Еквадору, жінка вийде на волю
24-річна Леандра Альсівар із сином, 2 роки, у тюремній камері в місті Кіто. Її засудили за контрабанду кокаїну. За рішенням президента Еквадору, жінка вийде на волю

Батько 45-річного Рафаеля Корреа, президента Еквадору, був контрабандистом наркотиків. Політик досі захищає наркодилерів.

— Я виріс із цими людьми і знаю, що вони не злочинці. В основному це безробітні та матері-одиночки, яким треба годувати дітей, — каже він.

Минулого тижня президент підписав наказ, за яким із еквадорських тюрем мають випустити 2 тис. дрібних наркокур"єрів. Серед них 24-річна Леандра Альсівар, яку піймали на контрабанді кокаїну. Вона народила у тюрмі дитину, якій нині два роки.

Наказ Корреа є продовженням політики, якої притримуються у багатьох латиноамериканських країнах. У більшості з них при владі антиамериканські сили, що протестують проти втручання США у внутрішні справи держав. Зокрема, президентам Еквадору, Нікарагуа, Болівії, Венесуели й Аргентини не подобається боротьба з наркотиками, яку розв"язали американські військові.

— Вони атакують не справжні наркокартелі, а поселення селян, які вирощують коку і живуть із того (з листя коки видобувають кокаїн. — "ГПУ"). Наші тюрми переповнені людьми, яких кинули туди за забаганкою Джорджа Буша. Тим часом кількість наркотиків не зменшується, — обурюється президент Болівії Ево Моралес.

Він корінний індіанець за походженням, сам колись вирощував коку. Це основна сільськогосподарська культура населення Анд. Його підтримує президент Венесуели Уго Чавес, відомий своєю неприязню до Штатів. Якось він зжував кілька листків коки перед телекамерами, аби показати, що не зважає на думку американців.

Чавес стверджує, що попит на наркотики народжує пропозицію. Тому за наркоторгівлю має відповідати уряд США:

— От коли в їхніх великих містах багаті люди перестануть нюхати, а бідні — колотися, тоді й потік зілля припиниться.

Зараз ви читаєте новину «Президент Еквадору звільняє з тюрем наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі