пʼятниця, 06 січня 2012 06:00

Президент Аргентини лягла на операцію

Автор: фото: REUTERS/Jorge Silva
  Президент Аргентини Крістіна Фернандес вітає людей після зустрічі з президентом Венесуели Уго Чавесом 1 грудня 2011-го. Менш як через місяць у неї діагностували рак щитовидної залози
Президент Аргентини Крістіна Фернандес вітає людей після зустрічі з президентом Венесуели Уго Чавесом 1 грудня 2011-го. Менш як через місяць у неї діагностували рак щитовидної залози

Президенту Аргентини 58-річній Крістіні Фернандес де Кіршнер видалили пухлину з щитовидної залози. Лікарі кажуть, рак не дав метастазів у лімфатичні вузли. Хворобу вчасно виявили під час планового медогляду президента 22 грудня.

Аргентинський лідер до 24 січня одужуватиме у клініці університету "Аустраль" неподалік столиці Буенос-Айреса. Лікарі оцінюють шанси президента на повне видужання більш ніж у 90%.

Операцію почали о 8.20 за місцевим часом. Із вечора напередодні біля лікарні й на головній площі столиці Плаза де Майо зібралися сотні людей. У руках тримали її портрети з написами "Крістіна — сила народу".

— Ми простояли цілу ніч і стоятимемо далі, доки не почуємо, що з нашим президентом усе добре, — каже домогосподарка 50-річна Роза Агірре. — Ми підтримуємо її, вона об'єднує нас.

Минулого року Крістіну Фернандес переобрали вдруге. 2010-го від серцевого нападу помер її чоловік 60-річний Нестор Кіршнер. Від шлюбу, в якому пара прожила 35 років, є двоє дітей. Після смерті чоловіка Фернандес заявила, що завжди носитиме чорний одяг.

Раніше Крістіну часто критикували за пристрасть до одягу і взуття відомих брендів. Її ніколи не бачили без макіяжу і високих шпильок. Рідко з'являється на публіці двічі в одному і тому ж вбранні. 2009-го американський журнал "Форбс" розмістив її прізвище на 11-й сходинці серед 100 найвпливовіших жінок світу.

— Мене цікавить дві речі: політика і шопінг, — любить повторювати президент.

Під час її першого президентського терміну економічне становище Аргентини покращилося. Прийняли низку законів про соціальне забезпечення найбідніших.

Раніше рак діагностували ще в кількох лідерів Південної Америки. Торік онкологічну недугу знайшли у президента Парагваю 60-річного Фернандо Луго. Від цієї хвороби кілька місяців лікувався на Кубі президент Венесуели 57-річний Уго Чавес. У жовтні заявив, що повністю одужав. Лікарі прогнозують йому щонайбільше два роки життя. 2009-го від раку лімфатичних вузлів вилікували президента Бразилії 64-річну Ділму Русеф.

Зараз ви читаєте новину «Президент Аргентини лягла на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі