вівторок, 11 вересня 2007 15:53

Потворним людям поставили пам"ятник

Минулої неділі в італійському містечку Піоббіко міжнародний "Клуб потворних людей" відкрив пам"ятник невродливій людині.

Скульптура зображає людину, яка дивиться у дзеркало. Саме таким уявляв пам"ятник Телесфоро Якобелл. 35 років чоловік очолював клуб. Помер на 73 році життя за два тижні до відкриття композиції.

Якобеллі говорив, що лозунг клубу — "Бути, а не здаватися". Тож пам"ятник оспівує людину, прекрасну не зовні, а в душі.

"Клуб потворних людей" діє 40 років. Має 20 тис. членів з усього світу. У кожного з них є клубна картка. На документі написано, що потворність — це перевага, а краса — рабство.

Історія створення клубу розпочалася із заснування шлюбного агентства для місцевих жінок, яких ніхто не сватав. Вони були переконані, що причина цього в їхній зовнішності.

Нині організація бореться проти дискримінацій та образ, які супроводжують життя невродливих людей. Члени клубу організовують психологічні тренінги, допомагають одне одному знайти роботу і раз на рік влаштовують Фестиваль Потвор у Піоббіко. На ньому "потвори" знайомляться,  пиячать і нерідко знаходять собі пару.

Зараз ви читаєте новину «Потворним людям поставили пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі