вівторок, 02 жовтня 2012 05:45

Понад вісім тисяч німецьких дітей отруїлися в їдальнях

Понад вісім тисяч учнів німецьких шкіл та вихованців дитсадків підхопили кишкову інфекцію невідомого походження. Після обіду в їдальнях діти страждають на діарею, блюють. Більшість одужують за два дні.

— Є випадки тяжкі й не дуже. Декого не доводиться й госпіталізувати. Через цю недугу організм утрачає багато води і мікроелементів. Тож перше, що треба зробити хворому, — це не вживати антибіотиків, а поповнити запаси рідини, — пояснює Анке Проце із Бюро охорони здоров'я міста Хемніц.

Що стало джерелом інфекції, з'ясовують. Спеціалісти урядового антиінфекційного інституту Роберта Коха говорять, що дитячі заклади отримали зіпсовану партію продуктів від того самого виробника. Підозрюють компанію "Содексо", яка постачала обіди до всіх шкіл, де заразилися учні.

— Ми не знаємо, що це могло би бути. Аналізуємо всі можливості й намагаємося відмовитися від продуктів, які могли би спричинити цю хворобу, — розказує представник "Содексо" Стефан Дюргольт.

Лише в столиці Берлін захворіли понад дві тисячі дітей у 58 школах і 22 дитсадках.

Зараз ви читаєте новину «Понад вісім тисяч німецьких дітей отруїлися в їдальнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі