понеділок, 01 червня 2009 18:54

Померла остання пасажирка "Титаніка"

 

Остання пасажирка корабля "Титанік" 97-річна Мілвіна Дін померла у британському місті Есхерст, графство Гемпшир. У жінки було запалення легенів. Останні кілька років вона мешкала у притулку для літніх.

Мілвіна — наймолодша пасажирка британського корабля "Титанік". Човен зіштовхнувся з айсбергом і затонув в Атлантичному океані 14 квітня 1912 року. Дін тоді було два місяці.

Родина дівчинки переїжджала з Британії до США. Планували відкрити там тютюнову крамницю. Однак 27-річний батько Мілвіни загинув на кораблі. Мати з донькою та сином повернулися в Англію.

Дін ніколи не виходила заміж та не народжувала дітей. Працювала картографом, у британському парламенті, інженерній фірмі та на тютюновому підприємстві.

Жінка платила за проживання у притулку для літніх $30 тис. на рік. Коли в неї закінчилися всі заощадження, виставила на продаж речі, які родина перевозила на "Титаніку". Виручила за них $52 тис.

Мілвіні Дін також допомогли актори Кейт Вінслет та Леонардо Ді Капріо. Вони зіграли головні ролі у голлівудському фільмі "Титанік". Від них, а також режисера фільму Джеймса Камерона, вона отримала близько $30 тис.

Зараз ви читаєте новину «Померла остання пасажирка "Титаніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі