понеділок, 04 лютого 2008 17:14

Померла мати Сильвіо Берлусконі

У неділю померла 97-річна Роза Боссі, мати колишнього прем"єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі. Мама Роза, як називали жінку в Італії, занедужала два тижні тому. 71-річний Берлусконі щодня відвідував її в Мілані.

У католицькій Італії, де матерів поважають, напередодні виборів 2006 року Роза була електоральним талісманом Берлусконі. Фото прем"єра з нею часто з"являлися в пресі. Жінка супроводжувала сина на заходах.

— Він працює з ранку до вечора, як раб, натомість отримує лише образи, — розповідала мама Роза перед виборами. — Іноді хочеться розбити телевізор, аби не чути всіх нісенітниць на його адресу. А чи знає хтось, що Сильвіо не спить? Телефонує мені о першій ночі, щоб сказати, що він уже вдома, а потім іде до парку думати про майбутнє країни.

Під час виборів Берлусконі розповів, як мати під час Другої світової війни переховувала сусідку-єврейку. Коли жінок викрили нацисти, Роза пообіцяла відлупцювати кожного, хто зазіхне на життя її сусідки. Більше їх не чіпали.

Родина Берлусконі володіє кількома телевізійними каналами Італії, футбольним клубом "Мілан", видавництвами та студіями. Попри те, що Сильвіо Берлусконі — найбагатша людина країни, його мати завжди була бережливою.

— Рік тому купувала шкарпетки, віддала 6 євро за чотири пари. Нині три пари таких самих коштують удвічі більше, — скаржилася жінка.

У неділю перед футбольним матчем гравці "Мілана" пов"язали чорні хустинки та вшанували пам"ять Рози хвилиною мовчання.

Зараз ви читаєте новину «Померла мати Сильвіо Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі