неділя, 25 червня 2006 18:54

Помер творець "Району Беверлі-Хілз"

Минулої п"ятниці у своєму будинку на 83-му році життя після серцевого нападу помер американський режисер Аарон Спеллінґ, творець серіалів "Династія", "Район Беверлі-Хілз", "Усі жінки — відьми". Його ім"я записане у Книзі рекордів Гіннеса як режисера, який створив найбільше кінопродукції.

За 12 років до смерті режисер казав:

— На моєму надгробку напишуть: "Батько Торі Спеллінґ, створив "Беверлі-Хілз" і "Мелроуз", жив у великому будинку". І більше нічого.

Про житло він згадав тому, що його будинок в Лос-Анджелесі займає 5200 кв. метрів. Спеллінґ придбав його за $10 млн, зрівняв із землею і за $12 млн збудував новий, у вигляді замку. У ньому є 123 кімнати, зал для гри в боулінг і ковзанка. За чутками, перший поверх в одній із частин будинку повністю зайнятий одягом його дружини Кенді.

Перший поверх повністю зайнятий одягом його дружини Кенді

Говорячи про надгробок, режисер також згадав свою доньку Торі. Річ у тім, що його часто критикували за спроби задіяти її у кожному своєму фільмі. Врешті Торі знялась у "Районі Беверлі-Хілз".

Аарон Спеллінґ народився в Далласі, штат Техас, у сім"ї євреїв-емігрантів. Його батько народився у Польщі, а мати — в Росії. У дитинстві він був дуже тихим і сором"язливим. У вісім років через насміхання однолітків пережив стрес, після якого у хлопця на рік відняло ноги.

Після Другої світової війни Спеллінґ переїхав до Нью-Йорка, де спробував заробляти на життя акторством. Знявся у кількох фільмах, де грав невдах і злочинців. Потім почав знімати фільми сам.

Популярним і багатим Спеллінґ став у 1970–80-х завдяки серіалам "Династія", "Ангели Чарлі" та "Корабель кохання". У 1990-х на екрани вийшов серіал "Район Беверлі-Хілз", а пізніше — "Район Мелроуз".

Останньою роботою Спеллінґа був серіал "Усі жінки — відьми".

Зараз ви читаєте новину «Помер творець "Району Беверлі-Хілз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі