вівторок, 23 липня 2013 06:30

Під Парижем палять машини

Десятки автомобілів згоріли у паризькому передмісті Трапп під час бійок місцевих із поліцією, що тривали у вихідні ночами. Обурені жителі трощили вітрини, перевертали сміттєві баки й спробували підпалити відділок. Заворушення почалися після того, як поліцейський зажадав у жінки в паранджі відкрити обличчя. Її чоловік підскочив до правоохоронця й спробував задушити. Його затримали.

Нападником виявився етнічний француз 21-річний Мішель, навернутий у радикальний іслам. Зі слів його дружини Кассандри, 20 років, один із поліцейських намагався зірвати з неї паранджу, заборонену у Франції. Нібито штовхнув її матір. Правоохоронці запевняють, що це Кассандра накинулася на них, після чого втрутився її чоловік.

— Аллах зітре вас на порох! Не чіпайте моєї мами, — кричала жінка.

Звістка про затримання Мішеля швидко поширилася районом, де живуть багато іммігрантів-мусульман. Біля відділку зібралися близько 400 тамтешніх, які вимагали звільнити одновірця. На місце приїхав спецпідрозділ поліції, й протистояння переросло у сутичку. Люди кидалися у правоохоронців камінням.

Безлад тривав ніч проти суботи, удень припинився і знову почався  ближче до неділі. Близько півсотні хуліганів спалили понад 40 автівок. Шістьох заарештували. Їхній вік 18-25 років. 14-річного підлітка госпіталізували із серйозною травмою ока, яку дістав через поліцейську зброю.

Винуватця заворушень у суботу відпустили до суду. Це викликало невдоволення серед правоохоронців.

— Сподіваємося, вирок буде суворий, — говорить лідер профспілки працівників поліції Тьєрі Мазе.

Зараз ви читаєте новину «Під Парижем палять машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі