пʼятниця, 11 квітня 2008 16:53

Перед виборами Берлусконі розважав італійців

Перед виборами Берлусконі розважав італійців

У п"ятницю в Італії закінчилася передвиборна кампанія. Вихідними італійці обиратимуть уряд. Перемогу пророкують колишньому прем"єрові Сильвіо Берлусконі, 71 рік. Передвиборна кампанія найбагатшого політика Італії стала розвагою для співвітчизників.

— Цьогорічна передвиборна кампанія нудна. Ані дискусій, ані суперечок. Моноспектакль Берлусконі, — каже 40-річна жителька Риму. — Напевно, більшість голосуватиме за нього. Принаймні його курс добре знають.

Протягом двох місяців Берлусконі  розважав виборців історіями з особистого життя та скандальними заявами на адресу головного противника, мера Рима Вальтера Вельтроні.

Під час телешоу колишній прем"єр порадив глядачці, що запитувала, як стати заможною, вийти заміж за багатія, "наприклад за такого, як мій син". Наступного дня неодруженому 38-річному П"єрсильвіо Берлусконі надійшло понад 300 СМС від потенційних "наречених".

Місяць тому політик зробив присвячену йому пісню "Добре хоча б, що є Сильвіо" гімном своєї передвиборної кампанії. Кожний виступ колишнього прем"єра закінчували словами: "Хай живе Італія! Італія вирішила повірити в цю мрію. Голова (Ради міністрів), це тобі. Добре хоча б, що є Сильвіо".

Останні опитування в Італії показали, що жителі країни не бачать розбіжностей між програмами кандидатів.

— Берлусконі пішов із посади прем"єра 2006 року, а зараз повертається до влади. Це все, що я знаю про нинішні вибори, — каже 26-річний студент Андреа Геріна.

За останніми дослідженнями, за блок Берлусконі "Народ свободи" готові віддати голоси 45% виборців, за Демократичну партію Вельтроні — 36.

Зараз ви читаєте новину «Перед виборами Берлусконі розважав італійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі