середа, 12 вересня 2012 06:15

Пасажири скуповуються просто на станції метро

Автор: фото з сайта www.nextnature.net
 

У Сеулі, столиці Південної Кореї, пасажири скуповуються просто на станції метро. Перший у світі віртуальний супермаркет у підземці відкрила британська мережа "Теско".

Уздовж платформи стоїть вітрина, яка підсвічується. На ній зображені полиці з товарами: молочні продукти, різні види м'яса, солодощі, напої. Унизу кожного зображення так званий К'ю Ар код. Люди, доки чекають потяг, сканують коди на смартфон. По інтернету розплачуються за покупки, вказуючи куди привезти товари і о котрій годині. У зазначений час їм доставляють оплачені продукти.

— У нас люди зайняті. У більшості нема часу, щоб ходити по магазинах. Це даремна трата часу. Економити його допомагає наш магазин, — коментує координатор проекту Цзо Юнь.

Серед майже 500 продуктів на віртуальному прилавку висвічуються шість видів кави. Кореянка 25-річна Кім наближає свій смартфон до картинки з кавою. Чекає кілька секунд, доки зображення вибраного нею товару не з'явиться на екрані.

— Корейці доволі швидко адаптуються до технологічних новинок. Люблять шукати нові способи швидкого вирішення повсякденних завдань, — каже співробітниця Інституту економічних досліджень Квон Кі-Дук.

Пояснює, що незважаючи на новинку, жителі міст Південної Кореї ніколи не припинять ходити в супермаркети, бо так вони розслабляються після важкого робочого дня.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири скуповуються просто на станції метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі