пʼятниця, 30 грудня 2011 07:15

Панкам поголили голови і скупали у річці

Панкам поголили голови і скупали у річці
Фото з сайту myculture.ru

— Вони ніколи не змінять мене. Я — панк. Нічого поганого людям не роблю. Прирівняли мене до злочинця. Змусили марширувати по кілька годин під палючим сонцем. А перед тим збрили "ірокез". Коли я побачив, що моя грива валяється під ногами у траві, — заплакав. Моя подруга Наталі тепер мусить носити хустку, — каже 19-річний індонезієць Юді.

Його та ще 58 хлопців і шістьох дівчат із міста Банда-Ачех, індонезійської провінції Ачех, поліцейські змусили пройти 10-денний "курс реабілітації". Панків, яких затримали тиждень тому на рок-концерті, посадили вивчати закони шаріату й мусульманські норми поведінки.

Панки — молодіжна субкультура. Носять зачіски "ірокез", пірсинг на обличчі й тілі, металічні прикраси і шкірянки-косухи. Рідко миються. Поліцейські Банда-Ачеха зробили облаву на панків, бо ті своїм виглядом лякали місцевих.

— До нас надійшли скарги. Люди заявили, що панки вимагали в них гроші, — пояснює поліцейський Густав Лео.

На концерті гуляли близько сотні панків. Частина втекли, решту загнали у вагони і повезли за 60 км від столиці у високогірний табір. Там їм поголили голови, усіх загнали у річку й змусили помитися.

— Ми не порушуємо нічиїх прав. Просто хочемо направити цих молодих людей на правильний шлях. Щоб їхня поведінка не суперечила моралі інших жителів провінції. — каже начальник місцевої поліції Іскандар Хасан.

Провінція Ачех — один із найбільш мусульманських регіонів Індонезії. За подружню зраду там можуть забити камінням, а за надмірні веселощі — кидають у в'язницю.

Зараз ви читаєте новину «Панкам поголили голови і скупали у річці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі