вівторок, 13 березня 2012 05:00

Німецький Робін Гуд роздає гроші

У німецькому місті Брауншвейг, що на півночі країни, з'явився невідомий благодійник. Протягом кількох місяців він таємно розкидає по місту конверти з грошима. Віддав приблизно 190 тис. євро.

Жителі Брауншвейга не знають хто це робить. Підозрюють, один з міщан, який нещодавно виграв у лотерею. Інші кажуть, кошти відправляє невиліковно хворий літній чоловік.

— Думаю, це багатий чоловік або жінка. Можливо, кілька людей. У них є гроші, які можуть легко роздавати. Ця людина чи люди творять велику радість для ближніх, — коментує місцевий пастор Ханс-Юрген Копков.

Минулої суботи священик знайшов конверт з 10 тис. євро у "Книзі псалмів", що лежала в церкві на полиці. Гроші обіцяє роздати бідним.

Білі конверти знаходять у найнесподіваніших місцях. Дехто кілька днів заходить до будинку, витирає взуття об килимок при вході і не підозрює, що під ним — конверт з великою сумою. Дехто виймає конверт з грошима з поштової скриньки. Є люди, які знаходять його у книжках. Кошти від невідомого благодійника отримують переважно ті, хто цього потребує і про кого у місцевій газеті був матеріал, що потрібна допомога. Конверти знаходять у лікарнях, благодійних організаціях, притулках. Їх отримують інваліди. Поряд з грошима — вирізка газетної статті.

Зараз ви читаєте новину «Німецький Робін Гуд роздає гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі