вівторок, 27 листопада 2007 15:52

Німецький Дракула був пекарем

У Німеччині минулого тижня на 67-му році життя помер місцевий граф Дракула — усиновлений нащадок румунської династії.

Оттомар Родольфе Влад Дракула принц Кретцулеско жив у замку в Шенкендорфі, південно-східному передмісті Берліна. Там він регулярно влаштовував "криваві" вечірки й середньовічні фестивалі.

Спочатку німецький Дракула був звичайним пекарем, звали його Оттомар Бербіґ. Але 1980 року познайомився з літньою румунською принцесою Єкатериною Олімпією Кретцулеско. Вона була кровною наступницею династії Влада Дракули, який прославився через жорстокість до своїх підданих. Саме він став прототипом головного героя роману "Дракула", який 1897 року написав Брем Стокер.

Принцесу вразила трансільванська зовнішність Оттомара, особливо його чорне кучеряве волосся та вуса. Жінка не мала власних дітей, але хотіла, щоб її рід продовжився. Тому вона всиновила Бербіґа.

Після цього новий нащадок Дракули із задоволенням узявся за продовження його справи. Але Оттомар був значно милосерднішим за свого попередника. Спільно з німецьким відділенням Червоного Хреста він влаштовував "кровопивчі вечірки", на яких усіх гостей закликали стати донорами крові. Проводив також середньовічні фестивалі й організовував вечори, на яких розповідали страшні історії про привидів.

Торік через фінансові труднощі принц Кретцулеско мусив покинути свою резиденцію. Минулого вівторка його рідні повідомили, що чоловік помер від раку мозку. У нього залишився син — Оттомар Дракула-молодший.

Зараз ви читаєте новину «Німецький Дракула був пекарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі