середа, 10 грудня 2008 15:00

Німецькі солдати надто товсті для війни

"Німецькі солдати в Афганістані забагато п"ють, замало тренуються і невпинно товстішають", йдеться у звіті німецької парламентської комісії про стан 3500 миротворців.

На відміну від британських і американських солдатів, яким майже не дають алкоголю, німцям дозволяють пити пиво і вино мало не щодня. За минулий рік вони випили 850 тис. л пива та 90 тис. пляшок вина. Майже 40% німецьких вояків мають зайву вагу — показник вищий, ніж серед цивільного населення країни. Інспектори запевняють: солдати лінуються тренуватися.

— На дієту взагалі ніхто не зважає, — каже Райнхольд Роббе з парламентської комісії, що інспектувала солдатів в Афганістані. — Замість фруктів та овочів у раціоні військових переважають сосиски.

Інспектори переконані: німецькі вояки — занадто товсті, щоб воювати з талібами. А свою основну місію — тренувати афганську поліцію — вони не здатні виконувати фізично.

У парламенті ФРН планують переглянути умови утримання контингенту.

Із 2001 року в Афганістані загинули 28 німецьких солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі солдати надто товсті для війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі