понеділок, 12 березня 2007 17:14

Німець відпиляв собі половину будинку

43-річний житель німецького міста Зоненберґа подав на розлучення. Спільний із дружиною дерев"яний будинок вирішив поділити, не чекаючи рішення суду. Узяв бензопилу і розрізав його на дві частини.

За професією чоловік — будівельник, тому свою частку відміряв дуже точно — 24 кв. м. Потім завантажив півбудинку на машину й поїхав до свого брата, у якого жив після розлучення. Дружині сказав, що просто забирає своє. Жінка вимагає в суді компенсацію за руйнування будинку.

Суперечки через спільне майно — звична справа у західних країнах. Процес зазвичай затягується. Приміром, 38-річна британка Хізер Мілз, друга дружина 64-річного співака Пола МакКартні, хоче отримати від екс-чоловіка чверть його статку. Це понад 100 млн фунтів ($193 млн). Їхнє розлучення вже назвали найскандальнішим у Великій Британії після справи принца Чарльза та принцеси Діани Спенсер.

Водночас подібні суперечки ніколи не виникають у мусульманських країнах. Там закон завжди на боці чоловіка. У Малайзії, скажімо, він може розлучитися з дружиною навіть за допомогою трьох СМС-повідомлень. Щоправда, потім має підтвердити свої наміри у суді.

В Об"єднаних Арабських Еміратах також діє це правило. Однак есемески вважаються недійсними, якщо там є орфографічні помилки. Після розлучення жінка отримує лише те, що належало їй до шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Німець відпиляв собі половину будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі