понеділок, 04 серпня 2008 18:27

Нелегал подавав чай королеві

32-річний Ігор Голованов із Москви два роки працював дворецьким у королівському палаці Букінгем у Лондоні. Він не мав дозволу на роботу у Великій Британії.

Росіянин не раз зустрічався з главами різних держав, обслуговував британського прем"єр-міністра Ґордона Брауна. Подавав напої королеві Єлизаветі ІІ та її чоловікові принцу Філіпу.

Голованов прилетів до Британії 2000-го. Закінчив університет у місті Борнемут за спеціальністю менеджмент готельного бізнесу. Майже рік працював в одному з місцевих готелів, доки той не закрився. Невдовзі Ігор натрапив на оголошення про роботу в королівському палаці в Лондоні.

— Я пройшов дві співбесіди, — розповідає росіянин. — Сказали, що зможуть узяти мене на роботу лакеєм. Цікавилися планами на майбутнє. Відповів, що планую залишитися у Британії.

Каже, що показав адміністрації палацу всі документи.

— Повідомив, що мені знадобиться дозвіл на роботу, — згадує Ігор. — Однак вони не зробили жодних копій і нічого не записали. Більше я жодного слова не чув про дозвіл на роботу.

Голованова взяли на посаду із зарплатнею майже 14 тис. фунтів (понад 130 тис. грн) на рік. За житло та харчування в палаці він віддавав 3 тис. фунтів.

— Пам"ятаю, як перші тижні довго блукав палацом, — розповідає Голованов. — Не міг розібратися, як пройти у різні частини палацу. Коли став досвідченішим, мені дозволили обслуговувати королівську родину. Вони були до мене люб"язними.

Кілька тижнів тому звернувся до адміністрації палацу з проханням продовжити візу. Термін дії документа закінчується в серпні.

— Написав електронного листа головному адміністратору, — каже чоловік. — Він мені повідомив, що я не маю дозволу на роботу у Великій Британії, і вони розривають зі мною контракт. Тепер мене можуть вислати із країни через халатність роботодавців. Гадаю, до мене поставилися нечемно.

Ігор Голованов шукає шляхи, аби продовжити британську візу і знайти собі нову роботу.

Зараз ви читаєте новину «Нелегал подавав чай королеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі