четвер, 28 серпня 2008 17:56

Небезпека має об"єднати українців

Росію вочевидь розпирає від задоволення та гордощів. Владу й суспільство — які ж молодці, поставили на місце ворожу Грузію. На російських інтернет-сайтах можна почитати і про хохлів, які теж "мають стати на коліна".

Кілька очевидних речей постають перед Україною через події в Південній Осетії. Москва не хоче забирати із Криму свій Чорноморський флот і робитиме все, щоб його там залишити. Найімовірніше, відповідний план розробляють  або він уже готовий. Росія має на півострові вдосталь таких само сателітів, як влада Південної Осетії та Абхазії. Кремлю зовсім не важко спровокувати там щось схоже на південноосетинський конфлікт — і це може стати інструментом для закріплення постійної військової присутності й фактичного панування РФ. А Київ не здатен дати гідну збройну відсіч, скільки б не катали ми на парадах Хрещатиком танки.

Реальність конфлікту з Росією й перспектива втрати частини території країни мала б згуртувати українців — єдиним виходом гарантованого уникнення такого сценарію є приєднання до НАТО. Та схоже, старовинний український звичай бере своє. Обережність Тимошенко підтверджує підозри щодо її прихованих домовленостей із Кремлем. Янукович охоче використав шанс підстелитися під Москву. Литвин традиційно ні те ні се. Ну а для противників української державності комуністів російська агресія взагалі була б за щастя.

Таких хохлів поставити на коліна справді неважко.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека має об"єднати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі