пʼятниця, 31 серпня 2018 05:40

Найстаріша жінка світу грає на гітарі й любить пироги

Автор: www.scallywagandvagabond.com
  117-річна Хулія Флорес Кольке із Болівії може стати світовим рекордсменом серед довгожителів
117-річна Хулія Флорес Кольке із Болівії може стати світовим рекордсменом серед довгожителів

Болівійка 117-річна Хулія Флорес Кольке може стати найстарішою жителькою планети, визнаною книгою рекордів Гіннеса. Для цього треба подати заявку. У жовтні їй виповниться 118 років.

Жінка рекордами не переймається, а про книгу загалом не чула, кажуть представники компанії Гіннес.

Хулія живе разом із племінницею 65-річною Агустіною Берною в місті Сакаба в південно­американській Болівії. Грає на гітарі чаранго (болівійський народний музичний інструмент. — ГПУ), співає народних пісень і доглядає за собаками, котами й курми. Любить пироги.

Жінка пережила дві світові війни й кілька революцій. Пам'ятає рідне місто від часів заснування. Тоді в ньому проживали 3 тис. людей, зараз — більш як 175 тис.

Кольке народилася 26 жовтня 1900 року в болівійських горах. Провела там дитинство, доглядаючи за вівцями й ламами. Підлітком переїхала в місто. Продавала фрукти й овочі. Ними все життя й харчувалася. Зараз дозволяє собі порушити здорову дієту. Любить поласувати шматком торта й склянкою газованої води. Прокидається щодня о п'ятій ранку.

— Хулія ніколи не була заміжня. Дітей не має. Не вважала, що це необхідні речі для щастя. Жила за власними правилами. Завжди була веселою. Але мала суворий характер. Ніколи не хворіла — їй заздрили навіть молодші жінки, — розповідають родичі.

Кілька років тому несла відро з водою, впала і травмувала спину. Лікарі сказали, що не ходитиме. Але Хулія невдовзі підвелася.

Влада Сакаби визнала жінку живим спадком. За урядові гроші в її будинку зробили ремонт і встановили перила. За них жінка тримається, коли йде вночі до ванної кімнати.

21 квітня 2018 року померла 117-річна Набі Таджіма — японка, яку за сім місяців до смерті визнали найстарішою людиною світу.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша жінка світу грає на гітарі й любить пироги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі