неділя, 13 травня 2007 16:44

Наймолодшими професорами в світі стали сестри Князєви

Зовсім нещодавно наймолодшим професором усіх часів уважали британського фізика Коліна Маклоріна. 1725 року він почав викладати в Единбурзькому університеті.  Рекомендацію йому дав особисто сер Ісаак Ньютон. Маклорінові було 24.

Однак його рекорд побили росіянки Діана та Анжела Князєви. Сестрам 19 і 21 рік відповідно. Восени вони розпочнуть читати лекції в нью-йоркському Університеті Рочестера на факультеті фінансів.

Свої дипломи про середню освіту Князєви отримали, коли інші діти переходять до 6 класу.

— Це було так давно, як антична історія, — каже Анжела.

Вихованням дівчат займалися батьки. Мати Юлія Князєва — кандидат педагогічних наук. Вона розробила програму, за якою вдома навчала дітей. До школи вони ходили лише складати іспити. Крім того, сестри займалися балетом, спортивною гімнастикою, малюванням, вивчали мови.

Через два роки після закінчення школи вони отримали дипломи Московського державного університету. Разом із батьками Діана й Анжела переїхали до США. У Стенфорді, штат Каліфорнія, здобули другу вищу освіту.

Однак на цьому вирішили не зупинятися. Сестер прийняли до Вищої школи бізнесу ім. Штерна при Нью-Йоркському університеті. Тут вони спочатку захистили кандидатські, а потім докторські роботи.

Сестри не люблять, коли їх називають геніями або вундеркіндами.

— Просто в нас була можливість, були сприятливі умови. Ми це використали, — запевняють вони.

Нині дівчата хочуть швидше розпочати викладання. Більшість студентів будуть старші, ніж вони. Однак, за словами Князєвих, це їх не бентежить.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшими професорами в світі стали сестри Князєви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі