вівторок, 29 січня 2019 00:45

Найбагатший чоловік світу розлучається

Про намір розлучитися на початку січня оголосили 55-річний Джефф і 48-річна Маккензі Безоси.

Про рішення розійтися після 25 років подружнього життя Джефф написав у "Твіттері".

"Хочемо поінформувати людей про розвиток наших відносин. Як відомо нашим рідним і близьким друзям, після тривалого періоду щирих намагань і спроб урятувати шлюб ми вирішили розлучитися та продовжити наше спільне життя як друзі. Ми почуваємося неймовірно щасливими, що знайшли одне одного і глибоко вдячні за роки, коли були у шлюбі. Якби знали, що розлучимося за 25 років, все одно зробили б це знову. Ми прожили чудове життя як подружжя, також бачимо прекрасне майбутнє попереду, як батьки, друзі, партнери в бізнесі й пригодах. Хоч наш статус буде інший, ми залишаємося сім'єю і друзями. Джефф і Маккензі".

Джеффрі Престон Безос американський підприємець. Вивчав комп'ютерні науки у Принстонському університеті.

Розробляв мережу для міжнародної біржової торгівлі. 1994-го заснував компанію Amazon.com. Сайт почав працювати в липні наступного року, хоч і не був до кінця завершений. Станом на середину минулого року активи Безоса оцінювали у $150 млрд — 4,2 трлн грн, за версією агентства "Блумберг". Він є не лише найбагатшим у світі, але й в історії. Близький конкурент — Білл Гейтс. У його володінні — $90 млрд.

Безос також має медіа — за $250 млн готівкою купив видавничий дім "Вашингтон Пост". Щороку майже $1 млрд вкладає в програму приватних космічних польотів.

Маккензі Безос, у дівоцтві Таттл, також навчалася у Принстоні. Вивчала англійську філологію. Її науковим керівником була американська письменниця, лауреатка Нобелівської премії з літератури Тоні Моррісон. Відгукувалася про Маккензі як про одну з найкращих учениць, із якими їй доводилося мати справу.

Джефф і Маккензі познайомилися 1993-го. До того в чоловіка не було партнерки. Він записався на уроки бальних танців, щоб збільшити вірогідність когось зустріти. Його колега, а згодом компаньйон в "Амазоні" Джефф Голден казав, що Безос був найбільш замкнутий хлопець із усіх, кого він зустрічав. І мав систематичний підхід до всього, що робив.

Маккензі працювала в тій фірмі, що й Безос, адміністративним асистентом. Згодом — у його підпорядкуванні. Одного разу Джефф винайняв лімузин і повіз кількох колег до нічного клубу. Пригощав усю групу, але очевидно, що його увага стосувалася Маккензі.

У жінки є власна версія початку їхніх стосунків. 2012-го в інтерв'ю журналу "Воґ" казала:

— Мій кабінет був розташований по сусідству з його, і цілими днями я слухала цей неймовірний сміх. Як можна було не закохатися?

Вона почала завойовувати Безоса, запросивши його на обід. Пара заручилася після трьох місяців побачень, ще за три місяці — одружилися. Весілля відбулося на курорті у Вест Палм Біч, Флорида. Влаштували вечірку біля басейну готелю.

Коли запрацювала компанія Безоса "Амазон", Маккензі стала її першим співробітником — бухгалтером.

До 1999 року пара орендувала будинок з однією спальнею в Сіетлі. Сьогодні у них п'ять будинків по всій Америці — в Медині, Вашингтоні, Беверлі-­Гіллз, Ван Горні й на Мангеттені в Нью-Йорку. Джефф — 25-й у списку найбільших землевласників США.

До 2013-го Маккензі сама возила в школу чотирьох дітей — трьох хлопців і дівчинку, яку вдочерили в Китаї. Також підкидала до роботи Джеффа їхньою "Хондою".

Друг сім'ї Денні Гілліс каже, що Безоси дружна сім'я. Вони починають день зі ­здорового сніданку. Щоб проводити якомога більше часу з сім'єю, Джефф призначає всі наради на ранок. Завершує день глава "Амазон" миттям посуду, і його дружині це подобається: "Я впевнений, що це найсексуальніша річ з усіх, що я коли-небудь робив".

Маккензі, коли їй треба писати роман, їде в невелику квартиру і працює там, доки не треба відвозити дітей до школи. Вона — авторка романів "Пастки" (Traps) і "Перевірка Лютера Олбрайта" (The Testing of Luther Albright). На загал розповідає, що чоловік — її найвідданіший читач. Хоча її книжки не продають на "Амазоні".

2018-го в Безоса з'явилася пасія — акторка і телеведуча 49-річна Лорен Санчес.

— Вона і товариська, обожнює веселитися і тусуватися. Лорен із того типу жінок, які в 49 років зберуть подруг, стрибнуть у вертоліт і полетять веселитися на фестиваль, — розповідають про жінку.

На початку стосунків із Безосом Санчес також була у шлюбі. Має двох дітей від голлівудського агента по акторах Патріка Вайтселлера та дитину від попередніх стосунків. Зараз обидві сім'ї розлучаються.

Якщо Безос віддасть половину статків на користь Маккензі, втратить статус найбагатшої людини. А вона зможе очолити рейтинг найбагатших жінок, випередивши американську телеведучу Опру Вінфрі та королеву Великої Британії Єлизавету ІІ.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший чоловік світу розлучається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі