неділя, 18 березня 2007 16:24

На могилі Мілошевича встромили осиковий кілок

40-річна донька колишнього сербського диктатора Слободана Мілошевича Марія найняла охоронців, щоби захистити тіло батька від "мисливців на вампірів".

Помер Мілошевич 11 березня 2006 року в тюремній камері Гаазького трибуналу. Похоронили його в сербському місті Пожаревац, де він народився.

Відтоді численні ненависники диктатора неодноразово намагалися сплюндрувати могилу. Більшість приходить із дерев"яними кілками. Вони хочуть проштиркнути могилу, натякаючи на вурдалацьку сутність Мілошевича.

Одного з "мисливців за вампірами" звуть Мирослав Мілошевич. Однофамілець колишнього диктатора запевняє, що Слободан ще літає по землі. Аби завадити йому шкодити живим, треба виконати традиційний ритуал: забити осиковий кілок у серце померлого.

Нещодавно чоловік перестрибнув через огорожу і таки загнав кілок у землю на могилі. Пізніше Мирослав розповів, що планував зробити акцію на перші роковини смерті. Однак переніс, бо побоявся прихильників Слободана, які приходили вшанувати його пам"ять.

Марія Мілошевич заявила до місцевої поліції про вандалізм. Однак правоохоронці ніяк не зреагували. Тому жінці доведеться платити приватним охоронцям.

Зараз ви читаєте новину «На могилі Мілошевича встромили осиковий кілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі