вівторок, 13 травня 2008 16:46

На Кубі скрутили 45-метрову сигару

На Кубі скрутили 45-метрову сигару

64-річний кубинець Хосе Кастелар Куето скрутив найдовшу в світі сигару завдовжки 45 м.

Його ім"я кілька років поспіль вносять до Книги рекордів Гіннеса. Довжина першої рекордної сигари склала 11 м. Остання мала 20,4 м.

Протягом кількох днів кубинець працював над новим виробом, довжина якого мала перевищити 30 м. Однак Кастелар дізнався, що крутильник з Пуерто-Ріко зробив більшу сигару — 41 м. Хосе подовжив свій витвір ще на десять метрів і остаточно довів звання світового рекордсмена.

Куето скручує сигари з п"яти років. Для кубинців це звичайна справа. Кастелар також розбирається в сортах тютюну. Для своєї роботи відбирає найкращі гаванські види.

Техніку майстра можна побачити на власні очі. Кожного року він демонструє її на туристичному ярмарку в Гавані. Охочим пропонують брати уроки та купувати вироби рекордсмена.

Сигарна індустрія вважається однією з найбільш прибуткових на Кубі. Щороку вона приносить в казну країни близько $2 млрд, забезпечуючи роботою майже 300 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «На Кубі скрутили 45-метрову сигару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі