вівторок, 08 листопада 2011 00:30

На британській трасі зіткнулися 34 автівки

У п'ятницю близько 20.30 за місцевим часом у британському графстві Сомерсет на трасі зіткнулися 34 автівки, шість із них — вантажівки. Постраждали понад півсотні людей, семеро загинули.

Аварія сталася через густий туман, за попередніми версіями. Свідки кажуть, що неподалік дороги хтось запустив потужний феєрверк. Одразу після зіткнення спалахнула сильна пожежа. Полум'я здіймалося на 6-метрову висоту.

Американець 42-річний Мет Кракер, який працює у Великій Британії консультантом з безпеки, каже, усе виглядало так, ніби хтось спеціально розпалив вогонь. Мет їздить тим шосе майже щотижня протягом останніх 10 років. Такого туману ще не бачив.

— Це було схоже на пекло. Люди кричали, але ми не бачили їх через дим. Дорога горіла через розлите пальне.

Наступного дня обгорілі автомобілі ще стоять на шосе. Навколо вітер розносить шматки обпаленої тканини, уламків від машин.

Зараз борються за життя майже 30 людей. Одна з постраждалих — Емма Бартон потрапила в автокатастрофу разом із батьком і сестрою, які загинули. Батько Майкл був прикутий до інвалідного візка, тому не зміг вчасно вибратися з авто. Мати Емми померла кілька років тому. У лікарні біля дівчини сидить її хлопець Кріс, який був за кермом, коли сталася катастрофа.

— Вони зустрічаються ще зі школи. Десь майже п'ять років. Він — єдиний, хто у неї залишився, — каже 20-річна Лаура Кайт, подруга постраждалої.

Поліція називає автокатастрофу найтрагічнішою за останнє двадцятиліття. Пожежа пошкодила понад 50 м дороги.

Зараз ви читаєте новину «На британській трасі зіткнулися 34 автівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі