неділя, 08 жовтня 2006 18:09

На 30-річчя Кадирову подарували "феррарі"

Автор: фото: REUTERS/Said Tsarnayev
  Рамзан Кадиров з дружиною Мадіною танцює під час святкування свого 30-річчя
Рамзан Кадиров з дружиною Мадіною танцює під час святкування свого 30-річчя

Напередодні свого дня народження прем"єр-міністр Чечні Рамзан Кадиров був трохи незадоволений. Він наказав зняти з вулиць усіх міст його портрети, а народ не послухався.

— От закінчиться святкування, тоді ми все і знімемо, — каже Рамзан. — У нас є два герої: президент Росії Путін і перший президент Чеченської республіки Кадиров (Ахмат, батько Рамзана. — "ГПУ"). Вони врятували нашу націю, їхні портрети і мають висіти.

Минулого четверга прем"єр Кадиров відзначив свій 30-й день народження. На честь ювіляра на в"їзді до Грозного, столиці Чечні, побудували з білого каменю Тріумфальну арку. А друзі подарували імениннику чорний "феррарі" вартістю $450 тисяч. Прем"єр сказав, що трохи покатається на новій машині, а потім віддасть її чеченським дітям.

Рамзан Кадиров став прем"єр-міністром Чечні в березні цього року. До того був начальником охорони свого батька, який 2003-го став першим президентом республіки. Після розпаду Радянського Союзу Ахмат Кадиров був серед лідерів руху за відокремлення від Росії, але пізніше перейшов на бік федеральних військ.

Після вбивства Ахмата Кадирова 2004 року по телебаченню показали, як президент Путін у Кремлі зустрічав заплаканого Рамзана. Стало зрозуміло, кого бачить Росія наступним керівником Чеченської республіки. Тоді молодий вік не дозволяв Кадирову стати президентом, але сьогодні, коли Рамзан відзначив 30-річчя, він має на це законні підстави. Хоча й каже, що не готовий очолити країну. Зараз на цій посаді — інший ставленик Кремля, Алу Алханов.

Громадські організації звинувачують Рамзана Кадирова у тому, що його військові загони викрадають і вбивають мирних жителів, переважно опозиційно налаштованих. Російська правозахисна організація "Меморіал" у січні повідомила, що з 2002 року в Чечні викрали 1799 осіб. Торік американська група "Х"юман райтс вотч" заявила, що більшість викрадень — справа рук кадировців.

Зараз ви читаєте новину «На 30-річчя Кадирову подарували "феррарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі