вівторок, 01 квітня 2008 18:13

Мусульман у світі стало більше за католиків

Керівництво католицької церкви офіційно визнало: мусульман у світі більше, ніж католиків. Дані про прихильників різних конфесій опублікували в щорічному довіднику Святого Престолу "Аннуарі Понтіфіко".

— Уперше в історії ми не найперші, — каже кардинал Вітторіо Форменті, укладач довідника. — Мусульмани обігнали нас.

У довіднику зазначено, що кількість католиків у світі залишається стабільною — 1,13 млрд людей, або 17,4% світового населення. Натомість прихильників ісламу з кожним роком більшає. Нині цю релігію сповідує 1,3 млрд людей, або 19,2% населення.

Американський інститут "Ворлд Крістіан Датабейз" заявив про чисельну перевагу мусульман над католиками ще торік. Однак Ватикан утримався від коментарів і визнав статистичні дані лише після спільного дослідження з ООН.

Згідно з підрахунками у Великій Британії, 2045 року мусульман у мечетях по п"ятницях буде більше, ніж християн у церквах по неділях.

Представники Ватикану кажуть, основна причина таких змін — високий рівень народжуваності в мусульманських родинах. Щороку католики народжують менше.

Втім, Вітторіо Форменті зазначає, що, враховуючи всі гілки християнства: католицизм, протестантство та православ"я, християн у світі найбільше — 33% світового населення.

Зараз ви читаєте новину «Мусульман у світі стало більше за католиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі