вівторок, 20 лютого 2007 16:20

Модель Еліана Рамос померла від недоїдання

Автор: фото: reuters
  Сестри-моделі з Уругваю 22-річна Луїсель Рамос та 18-річна Еліана під час показів мод. З різницею в півроку обидві померли від зупинки серця через виснаження організму
Сестри-моделі з Уругваю 22-річна Луїсель Рамос та 18-річна Еліана під час показів мод. З різницею в півроку обидві померли від зупинки серця через виснаження організму

18-річна уругвайка Еліана Рамос працювала моделлю в престижній аргентинській агенції. Минулого тижня онуку знайшла мертвою у власній спальні її бабуся. Сталося це у родинному домі Еліани в Монтевідео. Медики кажуть, що в дівчини зупинилося серце. Причиною могло бути недоїдання.

— Дуже хотіла ще більше схуднути. Нічого не їла, окрім листя салату та дієтичної коли, — розповів пізніше її батько.

У модельному бізнесі Еліану знали як "Ель". Свою кар"єру вона почала слідом за старшою сестрою Луїсель два роки тому. 22-річна модель померла торік у серпні під час показу на Тижні моди в Монтевідео.

— Щойно пройшовши по подіуму, Луїсель швидко побігла в гримерку переодягатися до наступного виходу. Однак не встигла вона зайти за куліси, як несподівано впала, — розповідав тоді очевидець.

Декілька медиків, які прийшли подивитися шоу, відразу кинулися до манекенниці. Однак врятувати її не вдалося. Хоча лікарі більше години намагалися реанімувати модель. Але ні електрошок, ні масаж серця, ні внутрішньовенні ін"єкції не дали результатів. Вона померла від зупинки серця.

Тоді батько Луїсель та її сестра розповідали, що за декілька днів до смерті вона взагалі нічого не їла. А останні кілька місяців перебивалася овочами та колою.

— В Уругваї немало дівчат, які морять себе голодом, щоб мати можливість виходити на подіум, — казала Еліана.

Через три місяці після випадку з Луїсель Рамос від виснаження померла бразильська фотомодель Ана Кароліна, 21 рік. Ще у жовтні вона потрапила до лікарні. У дівчини виявили проблеми з печінкою. Лікарям вдалося її підлікувати. Однак коли Ана виписалася, знову сіла на жорстку дієту. Щоб "тримати себе у формі", вживала лише яблука та помідори.

При зрості 172 см дівчина важила близько 40 кг.

Після смерті Луїсель напередодні Тижня високої моди у Мадриді влада міста заборонила появу на подіумах дуже худих моделей. Подібне запровадили вперше за весь час існування індустрії моди.

Перед показами відсіяли 30% моделей, які брали участь у попередні роки. Організатори казали, що робитимуть ставку на здоровий спосіб життя. До них приєдналися і модельєри.

Так, Армані вивів на подіум незвично пишних дівчат. Одяг, більший за традиційний на 14–16 розмірів, також прикрашав моделей Елени Міро.

— Я раніше була настільки худою, що майже просвічувалася, — ділилася після дефіле 20-річна Валентіна Мезетті, яка працювала на Міро. — Потім мені набридло їсти самі салати. За вісім місяців я набрала 11 кілограмів і тепер прекрасно почуваюся.

Зараз ви читаєте новину «Модель Еліана Рамос померла від недоїдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі