неділя, 12 серпня 2007 17:17

Миші поїдають іспанські врожаї

Сільське господарство Іспанії вже зазнало збитків на 10 млн євро від нашестя мишей-полівок. Постраждало 500 тис. гектарів угідь.

В Об"єднанні сільськогосподарських виробників країни кажуть, що найбільше вражені землі в провінції Кастилія-і-Леон на півночі Іспанії. Там полівки знищили врожай картоплі, кукурудзи, буряку та інших культур.

У травні влада була зайнята підготовкою до місцевих виборів, кажуть в організації. Потім формували адміністративну структуру. Тому кожен фермер мусив протистояти полівкам самотужки.

Тепер уже намагаються запобігти появі полівок у провінції Ріоху, де вирощують елітний виноград. Попередній досвід показав, що отрути малоефективні. Єдиний вихід — спалити посіви на заражених полях.

У країні зафіксували вже двісті випадків зараження туляремією — хворобою, яку переносять гризуни. Від неї страждають здебільшого діти, які допомагають дорослим боротися з мишами.

Від влади вимагають відшкодувати збитки фермерам. Селяни говорять, що у Кастилії-і-Леоні треба було реагувати ще півроку тому, коли нашестя тільки починалося.

Зараз ви читаєте новину «Миші поїдають іспанські врожаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі