вівторок, 27 листопада 2007 15:52

Міністерство фінансів "загубило" 25 мільйонів британців

Міністр фінансів Великої Британії Алістер Дарлінґ минулого тижня повідомив, що його відомство загубило конфіденційні дані 25 млн громадян про їхні банківські рахунки, кредитні картки й податкові номери.

На двох дисках була інформація про всі родини, в яких є неповнолітні діти — імена тих, хто отримує допомогу, адреси, дати народження, номери карток соціального страхування. Маючи ці дані, шахраї можуть легко зняти чужі гроші з рахунка.

Міністерство фінансів загубило всю інформацію в поштовій пересилці між двома своїми відділами. У жовтні працівники Королівської податкової і митної служби відправили ці диски до фінансово-ревізійного управління. Використали звичайну внутрішню пошту, хоча такого роду інформацію мають передавати з підвищеними заходами безпеки.

Через деякий час із управління повідомили, що диски не дійшли. У Королівській службі зрозуміли, що інформація зникла. Директорові служби Полу Ґрею розповіли про це лише за три тижні. Міністр фінансів дізнався ще пізніше. За цей час диски так і не знайшли.

Тепер усі родини, у яких є діти, попросили перевірити, чи з їхніх рахунків не знято гроші. Таких сімей у Британії — 7 млн.

Поліція не вважає, що диски з даними умисно викрали, схиляючись до версії про злочинну халатність. Поки що про спроби шахраїв зняти чужі гроші нічого невідомо. Однак міністерство має багато роботи — потрібно знову оформлювати фінансові дані для 25 млн громадян.

Пол Ґрей уже пішов у відставку. Опозиція вимагає того ж від міністра фінансів Алістера Дарлінґа та голови уряду Ґордона Брауна.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство фінансів "загубило" 25 мільйонів британців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі