вівторок, 14 червня 2016 07:05

Мігранти спалили табір для біженців

Табір у німецькому Дюссельдорфі спалили мігранти 7 червня. Людей не розбудили рано. Це їх розлютило. У мусульман розпочався священний місяць Рамадан. Не їдять у світлу пору доби, за правилами.

Двох людей заарештували за підпал. Сусіди бачили, як вилили рідину на свій матрац і підпалили. З'ясували, що це був бензин для запальничок. У таборі мешкали 280 мігрантів. 25 отруїлися димом. Їх госпіталізували. 100 осіб тимчасово розмістили у спортзалі двох шкіл.

— Це внутрішній конфлікт, — каже поліцейський Ганс Отман. — Марокканці образилися на іранців з охорони, бо не розбудили затемна їх. Мовляв, до ночі ходитимуть голодні. Тоді запропонували легкий сніданок. Щоб помститися, підпалили будівлю.

У понеділок поліцейських викликали до табору двічі через бійки. Одні його жителі тримали піст, інші виступали за звичайний розпорядок дня. 2016-го правоохоронці 89 разів приїздили до помешкання мігрантів.

— Після початку рамадану почастішали виклики й у центрі міста, — продовжує Отман. — У кафе до людей чіпляються. Кажуть, що ті — грішники. Влаштували бійку в ресторані, бо відвідувач їв яловичу відбивну. В управлінні просять не чіпати мігрантів. Мовляв, потрібен час адаптуватися і прийняти чужі цінності.

Зараз ви читаєте новину «Мігранти спалили табір для біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі