четвер, 13 вересня 2007 17:12

Мей Крістіна народила трьох однояйцевих близнюків

Автор: фото з сайту The Sun
  25-річна британка Мей Крістіна Естлі з трійнею немовлят у лікарні. Медики досі не розуміють, як її яйцеклітина розділилася на три частини. Таке буває раз на 200 мільйонів випадків
25-річна британка Мей Крістіна Естлі з трійнею немовлят у лікарні. Медики досі не розуміють, як її яйцеклітина розділилася на три частини. Таке буває раз на 200 мільйонів випадків

"Лікарі сказали, що в нас було більше шансів виграти в лотерею, ніж народити трьох однояйцевих близнюків, — говорить 25-річна британка Мей Крістіна Естлі. — Але для мене те, що вони народилися здоровими, набагато краще, ніж виграш у лотерею".

Трійнята з"явилися на світ минулого місяця в австрійському місті Фельдкірх, трохи раніше очікуваного терміну. Лікарі кажуть, що сталося медичне диво. Адже шанси народити ідентичних трійнят — 1 до 200 млн. Ніхто не сподівався, що всі дівчатка будуть здоровими. Два тижні вони перебували в інкубаторах. Зараз Мей Крістіна та її 27-річний чоловік Томас Граціадеі вже забрали дітей додому.

Медики встановили, що розділення яйцеклітини на три частини відбулося на шостому дні вагітності. Але залишається загадкою, через що це могло статися. Дехто вважає, що причиною був сильний удар, інші говорять про давнє захворювання.

Сама Мей Крістіна стверджує, що нічим не хворіла і не вживала ліків, які підвищують можливість запліднення. Не пам"ятає, щоб під час вагітності мала якісь травми.

Австрієць Томас, студент інженерного факультету, та англійка Мей Крістіна познайомилися три роки тому в Фінляндії. Там вони півроку вчилися в університеті. Після того підтримували стосунки на відстані.

Зрештою вирішили жити разом в Австрії. Минулої осені Томас запропонував Мей одружитися. Вони побралися в квітні цього року. Подружжя дізналося, що у них буде трійня, на сьомому тижні вагітності.

— Лікар сказав, що у мене буде дитина, ні — дві, три, — розповідає Мей Крістіна. — Я просила, щоб він припинив рахувати. Боялася, що їх може бути більше. Спочатку для нас це був шок, але ми швидко оговталися. Наші доньки, хоча й несподівані, але безперечно бажані діти.

Зараз ви читаєте новину «Мей Крістіна народила трьох однояйцевих близнюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі