четвер, 10 січня 2008 17:37

Людмилу Путіну порівнюють з дружиною Сталіна

Автор: фото: REUTERS/Michael Dalder
  Володимир Путін із дружиною Людмилою на німецькому курорті Хайлігендамм під час саміту глав держав ”Великої сімки” і Росії 6 червня 2007 року
Володимир Путін із дружиною Людмилою на німецькому курорті Хайлігендамм під час саміту глав держав ”Великої сімки” і Росії 6 червня 2007 року

6 січня дружина російського президента Володимира Путіна відзначила своє 50-річчя. Російська преса не повідомляє, де і як перша леді країни святкувала ювілей.

Людмила Шкребньова народилася в Калінінграді в родині касирки й техніка ремонтно-механічного заводу. У школі вона відвідувала драмгурток у районному Будинку піонерів, мріяла стати актрисою. Однак у 10 класі закохалася в сусіда Юру. Разом із ним пішла ученицею токаря на завод "Торгмаш", де здобула 2-й розряд. Через два роки Людмила посварилася з коханим і влаштувалася стюардесою на внутрішні лінії Калінінграда.

Якось 1980-го на вихідні вона поїхала з подругою до Ленінграда. Дівчата хотіли потрапити на концерт Аркадія Райкіна. Біля кас Людмила познайомилася з Володимиром Путіним.

— Донька мало розказувала про нього, — згадує її мати Катерина Тихонівна. — Батько їй із хлопцями зустрічатися забороняв. За три роки після першої зустрічі з Володимиром Люда сказала, що збирається заміж. Запросила його. Ми думали, хлопець працює на заводі. Батько виставив горілку, а Володя ледь пригубив. Ми перелякалися, що "зашитий".

Путін тоді працював у розвідці КДБ. Заміж за нього Людмила вийшла на третьому курсі філфаку Ленінградського університету. Їй виповнилося 26, наречений був на п"ять років старший. 28 липня 1983-го вони справили весілля на невському пароплаві. Оселилися молодята в комуналці з батьками Володимира.

Наприкінці 1980-х Путіни виїхали до німецького міста Дрезден. Кажуть, у НДР Володимир вербував інформаторів для роботи у Федеративній Республіці Німеччини. Після повернення до Ленінграда Людмила два роки викладала німецьку мову на курсах при місцевому університеті.

1994-го дорогою до Калінінграда в її "жигулі" врізалася зустрічна машина. Жінка отримала травми хребта та черепа. Її лікував хірург Юрій Шевченко. Згодом він став міністром охорони здоров"я Росії.

Кажуть, на банківських рахунках Людмили Путіної є приблизно 5 млн руб. (1 млн грн). Російський політолог Станіслав Бєлковський стверджує, що статки Путіних сягають $40 млрд. Він каже, що російський президент контролює 37% акцій "Сургутнафтогазу",  майже п"ять відсотків — "Газпрому" і 50% — компанії "Ґанвор", яка торгує нафтою.

— Чоловіка бачу тільки в робочих поїздках, — зізнається Людмила Олександрівна. — Додому він приходить опівночі.

Людмилу Путіну порівнюють з Надією Аллілуєвою, дружиною Йосипа Сталіна. Чоловік ніколи не бесідує з нею про політику і не просить порад.

— На жаль, Володимир — вампір, — сказала якось Путіна подрузі, німкені Ірен Пітч. — І все ж він — те, що мені потрібно. Він не п"є і не б"є мене.

На відміну від Сталіна, Путін не зраджує дружину. У Кремлі його позаочі називають "вірним Русланом". Путіни виховують доньок Марію, 22 роки, та Катерину, 21 рік. Обидві вчаться на філологічному факультеті Петербурзького університету. На заняттях вони з"являються лише зрідка, в оточенні охорони.

Людмила Путіна захоплюється тенісом, бадмінтоном та гірськими лижами.

— Ще люблю купувати одяг, — каже вона.

Та більшість речей подружжя замовляє у дизайнерів. Перевагу віддають В"ячеславові Зайцеву та Вікторії Андріяновій. Торік, під час візиту президента Росії до британської столиці Лондона, стався конфуз. Капелюшок Людмили Путіної від Зайцева перевищив за розмірами капелюх королеви Єлизавети.

Зараз ви читаєте новину «Людмилу Путіну порівнюють з дружиною Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі