понеділок, 31 березня 2008 17:02

Літак упав на житловий будинок

Легкомоторний літак "Цессна Сайтейшн-501" упав минулої неділі на житловий будинок неподалік британського міста Фарнборо графства Кент. Він летів до французького міста По, але за кілька хвилин після злету в нього зламався мотор.

Усі п"ятеро пасажирів загинули. Серед них гонщики — колишній чемпіон Великої Британії в гонках класу "Турінг Кар" 54-річний Девід Леслі та директор компанії "Моторкспорт" 63-річний Річард Ллойд.

Жителі Кенту розповідають, що літак кружляв над будинками настільки низько, що було видно обличчя пасажирів. Батьки ледь встигли забрати дітей, які гралися неподалік аварії. До служби порятунку звернулося 60 свідків трагедії.

— Я почула страшенний гуркіт, крики людей і вибігла на вулицю, — говорить місцева жителька Марія Фереллі, 55 років. — Літак кружляв над будинками, було видно, як пілот намагається уникнути падіння.

Господарів будинку, на який упав літак, вдома не було. Вони якраз поверталися з відпустки з Португалії. 68-річна Пет Гарман приїхала за кілька годин після аварії. Її чоловік Ед Гарман, 72 роки, прилетів до Британії в понеділок. У них зруйнований не лише будинок вартістю у $1,4 млн, але й гараж з автомобілем.

Із 1970 року в аваріях літаків фірми "Цессна" загинуло 11 людей.

Зараз ви читаєте новину «Літак упав на житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі