пʼятниця, 14 грудня 2007 15:12

Квиток на "Лед Зеппелін" продали за 170 тисяч доларів

Квиток на "Лед Зеппелін" продали за 170 тисяч доларів

Британська рок-група "Лед Зеппелін" минулого понеділка виступила в Лондоні. Це був їхній перший концерт після 19-річної перерви.

— Ми хочемо красиво піти зі сцени, — каже 59-річний вокаліст Роберт Плант. — Тому даємо лише один останній концерт і зробимо так, щоб він запам"ятався назавжди. Після розпаду гурту ми кілька разів виступали з різних приводів. Це були гівняні концерти. Краще дати один, але добрий.

20-тисячна зала лондонської спортивної арени була переповнена. Квитки на "Лед Зеппелін" коштували $250. Їх можна було придбати, перемігши в інтернет-лотереї. Бо на виступ було подано 20 млн заявок — по тисячі бажаючих на один квиток. На чорному ринку ціни сягали $4 тис.

Квитки також продавали з аукціону. За право відвідати виступ улюбленого гурту найбільше заплатив шотландець Кеннет Доннел — $170 тис. Загалом до Лондона приїхали фанати з 70 країн.

Двогодинне шоу розпочалося першою піснею із першої платівки "Лед Зеппелін" — "Погані часи, добрі часи". Усього музиканти виконали 16 композицій.

Кошти від виступу гурт перерахував у благодійний фонд Ахмета Ертеґана, що фінансує вищу освіту малозабезпечених дітей у Великій Британії, США та Туреччині. Покійний Ертеґан став першим продюсером, який 1968-го повірив у майбутніх рок-зірок і уклав із ними угоду. Сьогодні загальний наклад альбомів гурту перевищує 50 млн екземплярів. У цьому показнику "Лед Зеппелін" поступаються лише ліверпульській четвірці "Бітлз".

Зараз ви читаєте новину «Квиток на "Лед Зеппелін" продали за 170 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі