четвер, 09 грудня 2010 04:30

"Квитки до Єгипту розкуплені місяць тому"

Автор: фото: REUTERS/Amr Abdallah Dals
  Туристи відпочивають на пляжі єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх
Туристи відпочивають на пляжі єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх

"У моєї знайомої на відпочинку загинув чоловік, — розповідають російські туристи на форумі. — У весільну подорож подружжя поїхало на індійське узбережжя. Чоловік помер від удару ската на пляжі у штаті Гоа. Індуси казали, що "смерть — це звільнення", і не поспішали надавати допомогу потерпілому. Тому не тільки акул треба остерігатися. Найгірше, що про небезпеки не попереджають туроператори. Коли в серпні поїхав на острів Джерба в Туніс, мені ніхто не сказав, що у цей час там водяться отруйні медузи".

У Державній службі туризму і в Асоціації лідерів турбізнесу кажуть: офіційно ситуацію з акулами в них не обговорюють. Немає відповідного припису Міністерства закордонних справ. Туристи знають про небезпеку, але квитків не повертають. Паніки не зчиняють.

— До Нового року всі квитки до Єгипту розкуплені ще місяць тому, — каже Тетяна Судай, 38 років, із салону подорожей "Вінгс" у Вінниці. — Зараз уже ніхто не може купити тур на найближчі дати, бо треба замовляти наперед. У нас жоден клієнт не звертався, щоб відмовитися від поїздки. Але навіть якщо почнуть звертатися, то грошей їм ніхто не поверне. Існують жорсткі правила бронювання готелів та літаків. Скасування поїздки в грудні — це 100 відсотків штраф для клієнта. Люди втратять свої гроші. Вони це розуміють. Трохи засмучені, що не купатимуться в морі. Але не більше. Сподіваються, що скоро все налагодиться.

"Гарячу" путівку на двох у тризірковий готель у Шарм-ель-Шейху можна купити за $700.

Зараз ви читаєте новину «"Квитки до Єгипту розкуплені місяць тому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі