четвер, 13 вересня 2007 17:11

Колишнього президента Філіппін посадять довічно

До початку політичної кар"єри колишній президент Філіппін 70-річний Джозеф Естрада знявся у 158 фільмах і був найвідомішим у країні кіноактором. Коли 2001 року його прийшли арештовувати, тисячі філіппінців перекрили підступи до президентського палацу.

У середу верховний суд Філіппін засудив колишнього главу держави до довічного ув"язнення. Його визнали винним у корупції, несплаті податків та хабарництві.

Суд над ним розпочався в жовтні 2001 року, одразу після того, як парламент країни оголосив Естраді імпічмент. На його заморожених рахунках весь цей час лежали $87 млн нелегальних прибутків від ігрового бізнесу, торгівлі цінними паперами та тютюновими виробами. Ці гроші тепер забере держава як штраф.

Естрада подаватиме апеляцію. Він каже, що суд над ним був незаконним, а судді винесли рішення ще до розгляду справи. Політик вважає, що до звинувачень причетна діюча президент Глорія Арройо, 60 років. За правління Естради вона була віце-президентом і очолила країну після його імпічменту.

Естрада стверджує, що Глорія Арройо двічі пропонувала йому покинути країну. За це начебто обіцяла зняти з нього всі звинувачення. Однак політик вирішив залишитись на Філіппінах. Усі 6 років судового процесу він жив у своїх розкішних апартаментах.

Екс-президент не чекав, що його засудять. Естраду завжди підтримувала філіппінська біднота. Під час його арешту Глорія Арройо оголосила в країні надзвичайний стан, задіяла війська. У сутичках тоді загинули чотири особи.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього президента Філіппін посадять довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі