вівторок, 05 січня 2010 18:16

Книжка навчає вживати наркотики

Для наркозалежних Нью-Йорка, США, видали спеціальний посібник "Будь відповідальним!". 16-сторінкова брошура, що вийшла накладом 70 тис., пояснює, як правильно і безпечно приготувати дозу героїну, зробити ін"єкцію у вену, як доглядати за місцями уколів. Містить поетапні поради: "Пострибайте і поробіть вправи, щоб вени стали чіткішими", "знайдіть вену перед тим, як колоти", "якщо не вдалося з першого разу, витягніть голку і спробуйте ще". Є й рекомендації на випадок передозування, пояснення про аналізи на ВІЛ та гепатит, адреси центрів і лікарень, де можна позбутися залежності.

— Мене лякає, що місто випускає посібники, як уживати наркотики. Героїн — надзвичайно сильна речовина. Варто лише один раз спробувати, щоби звикнути. Припускати, що є такий спосіб введення, коли героїн безпечний, — безглуздо,— коментує Джон Гілбрайд. Він працює в управлінні з боротьби з наркотиками Нью-Йорка. Пояснює, що такі видання спокушають підлітків спробувати наркотик:

— Якщо це так легко і безпечно, то чому б ні?

Ньюйорківці обурені, що місто витратило на брошуру $32 тис. із міського бюджету (255,5 тис. грн. — "ГПУ"). Вимагають припинити розповсюджувати її й надалі використовувати кошти розумніше.

Зараз ви читаєте новину «Книжка навчає вживати наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі