четвер, 18 вересня 2008 19:26

Китайські діти пили отруйне молоко

У китайській провінції Ганьсу 1200 малюків отруїлися токсичною молочною сумішшю марки "Саньлу". Дві дівчинки померли. Інших дітей доведеться довго лікувати від наслідків отруєння.

Правоохоронці затримали братів Ген, які продавали суміш. Якщо їхню провину доведуть, підприємцям загрожує смертна кара.

Ген продавали суміш зі вмістом індустріального хімікату. Щодня вони збували по 3 т молока "Саньлу", в яке домішували меламін. Цей хімікат зазвичай додають до пластмаси, клею, текстилю та будматеріалів. Застосування меламіну у харчових продуктах неприпустиме. Брати ж підмішували його до суміші, щоб підвищити в ній рівень білків.  Незначну кількість хімікату під час експертизи виявити неможливо.

— У моїй родині ніхто отруєного молока не вживав, — зізнається в скоєному старший із братів Ген. — Я знав, що це шкідливо для здоров"я.

2004 року через суміш для дитячого харчування компанії "Саньлу" загинули 13 немовлят. У рекламі суміші стверджувалося, що в ній є все необхідне малюкові. Насправді поживних речовин в ній не було. Тож діти померли через виснаження.

Зараз ви читаєте новину «Китайські діти пили отруйне молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі